Zeskamp


Ieder jaar, in het eerste weekend van juli, organiseren wij de grootste Zeskamp van Brabant. Dat we dit bereikt hebben, daar zijn we natuurlijk erg trots op.

Waar we ook trots op zijn, is het feit dat we dit als vereniging al 45 jaar mogen doen. Het organiseren van dit grote evenement is iets wat we met de hele vereniging doen. Iedereen is dit weekend, maar zeker ook in de weken ervoor en erna, bezig om er wat moois van te maken! 

 

 

Hoe ziet het Zeskampweekend eruit? 

Op vrijdagavond vindt de Mini-Kwisavond plaats voor de jeugd van 10 tot en met 15 jaar. Deze Kwisavond is onderdeel van de proeven die op zaterdag worden uitgevoerd. Tijdens de Mini-Kwisavond worden allerlei ludieke spellen en opdrachten uitgevoerd door de verschillende teams waarmee zij de eerste punten richting de overwinning kunnen verdienen...

Op zaterdag vindt voor de teams de Mini-Zeskamp plaats met maar liefst 30 teams. Er worden ongeveer 15 proeven gemaakt, die de teams met en tegen elkaar moeten spelen. Degene met de meeste punten aan het einde van de dag, mag zich winnaar noemen van de Mini-Zeskamp!

 

Op zaterdagavond vindt de Kwisavond plaats voor de teams van 'de grote zeskamp'. Deze zeskamp is voor iedereen vanaf 16 jaar. De Zeskamp werd dit jaar al voor de 45e keer georganiseerd. Er doen 24 teams mee die tijdens de Kwisavond al strijden voor punten die zondag meetellen met de andere uitslagen. Ook zij voeren, net als tijdens de Mini-Kwisavond, allerlei leuke, gekke en unieke spellen en opdrachten uit. Als de spellen afgelopen zijn is er aansluitend een feestavond, waar alle teams en natuurlijk ook de toeschouwers gezellig nog wat drinken samen.

Zondag is de grote dag. De teams zijn al vroeg uit de veren om weer te gaan strijden voor die felbegeerde eerste plaats! De hele dag door worden er verschillende proeven gespeeld. Proeven met water, modder of zand. Maar ook krachtproeven, waar gemeten wordt welk team het allersterkst is. Ieder jaar is er ook een geheime proef, bedacht door een klein aantal leden. Deze proef is dan ook tot aan zondagochtend voor zowel teams, als KPJ-leden, als toeschouwers een groot raadsel...

 

Als alle proeven gespeeld zijn, gaan de teams douchen en komen ze daarna fris en fruitig weer naar de feesttent om de avond goed af te sluiten met de prijsuitreiking! 

 

Het hele weekend is iedereen van harte welkom om het leukste evenement van het jaar bij te wonen en om natuurlijk de teams aan te moedigen!

Hopelijk tot de volgende zeskamp!